Over Tom

Voor de mensen die mij niet kennen

Beauty en ondernemen, een groot gedeelte van wie ik ben en wat ik doe.

Op mijn 18de ben ik begonnen als ondernemer in de beautybranche. Voor mij en mijn omgeving een hele natuurlijke keuze. Ik startte bij Bourjois en vanuit daar ben ik doorgestroomd naar Yves Saint Laurent en vervolgens Nina Ricci. Op mijn 25ste ben ik naar Amerika verhuisd. Een walhalla voor de beauty ondernemer en heel eerlijk ben ik nog steeds wel een beetje verliefd op het leven in New York. Ik heb daar voor grote merken zoals MTV, Calvin Klein en Donna Karan gewerkt. Hier heb ik geleerd hoe je creativiteit en vakmanschap kan verwerken in een commercieel bedrijf.

In 1999 ben ik mijn eerste internetbedrijf in cosmetica begonnen. Een primeur, want online advies was er nog niet. Daarnaast ben ik lifestyle gerelateerde producten gaan ontwikkelen voor bedrijven: make-up, huid- en haarverzorgingsproducten, tassen, borstels, cursussen, maar ook fietsen en interieurs van auto’s. Als ondernemer voelde ik me op dat moment als een jongetje in een speelgoedwinkel. Ik realiseerde me op dat moment dat alles wat ik wilde en bedacht, te realiseren was met de juiste mindset, connecties en creativiteit. Hoe cool is dat?

Zorg ervoor dat de keuzes die je maakt in lijn liggen met wat je wilt bereiken Zet als ondernemer doelgerichte stappen

Ik bevond me op de snelweg van het leven. Tot dat ene moment 3 jaar geleden. Ik kreeg een auto-ongeluk waardoor ik even uit het veld geslagen was. Letterlijk. Ik werd aangereden en door de klap die mijn lichaam had gekregen, moest ik het rustiger aan gaan doen. Ik moest me focussen op herstel, revalideren en de tijd nemen om het te verwerken. In die periode realiseerde ik me dat niets in het leven vanzelfsprekend is. In veel gevallen overkomt je leven je niet, maar is het een verzameling van keuzes die je maakt. Ik besloot op dat moment dat ik iets wilde gaan doen met alles wat ik heb geleerd. Alle waardevolle lessen die ik heb gehad en alle ervaring die ik heb opgedaan wil ik doorgeven en delen zodat andere beauty ondernemers met ambitie ook hun dromen waar kunnen maken.

Ik ken de vele wegen van de beauty ondernemer. Niet alleen uit de boeken of van de opleidingen, maar vooral omdat ik ze zelf heb bewandeld. Ook ik heb er hard voor moeten werken en niet alles was direct succesvol. Ik heb daar keihard voor gewerkt. En ik zorg er zeker ook nog voor dat ik blijf leren. Dat houdt ook voor mij nooit op!

De kennis die ik heb en wil gaan delen is veelomvattend. Als je er zonder sturing inspringt, zou je het gevoel kunnen krijgen dat je verdrinkt. Daarom heb ik  een methode ontwikkeld vanuit een goed doordachte structuur.  We leggen een goed fundament en daarmee de basis voor een sterke doorontwikkeling.

DID YOU KNOW?

 • Brabantse roots
  Geboren en getogen, over de hele wereld gereisd, maar altijd weer terug naar de Brabantse gezelligheid. Wel met een pied-à-terre in Amsterdam. Zo combineer ik de rust en de drukte met privé en zakelijk.
 • RTL Boulevard
  Door mijn vele werk nationaal als internationaal voor grote merken ben ik in diverse TV-programma’s te zien geweest onder andere RTL Films en Sterren, RTL Boulevard en RTLZ. Niet alleen om mijn expertise als beauty expert maar ook om mijn vakkundigheid als professioneel ondernemer.
 • Mijn haar
  Ik heb lang haar en dat zal zeker ook aan mijn zichtbaarheid hebben geholpen. Zowel bij de start van mijn carrière in Amerika, als hier in Nederland. Maar ik ben meer dan haar en beauty. Daarom besloot ik dat mijn kracht om mensen in hun sterkste wezen neer te zetten, niks te maken  had met mijn haar. In een impuls besloot ik dat het tijd was voor verandering. Ik heb toen 50 cm. Van mijn haar afgeknipt. Alleen door verandering en voortgang kan je groeien. De enige zekerheid die je hebt in het leven is verandering.

 • Labradoodle Juul
  Zie je mij, dan zie je mijn Australische welopgevoede Labradoodle Juul. Zij heeft aandacht vragen tot een kunst verheven. Ze gaat mee naar de studio, op locatie of naar een business meeting. Als het niet schikt om Juul mee te nemen, zijn er genoeg vrijwilligers die deze knuffelbeer willen verzorgen. Juul is lief, zorgzaam, gevoelig en eigenwijs…. net als zijn baasje.
 • Familie en vrienden
  Hoe leuk mijn werk ook is. Hoeveel voldoening ik er ook uit haal. Hoeveel geld ik ook mee kan verdienen. Hoe beroemd ik er ook mee kan worden. Mijn gezinnetje met Bas en Juul, mijn familie en vrienden komen altijd op de eerste plaats. Daar haal ik de warmte, geluk en de drive vandaan om te knallen met mijn werk.
 • Gelukkig getrouwd met Bas
  Een alles-in-1 pakket, relativeert als een dolle, zet mij met beide benen op de grond, is zorgzaam, adrem, grappig, slim en vet knap! ‘s  Ochtends wel even rustig aan doen met hem….

Tom Sebastian

Tom Sebastian

Tom Sebastian

HEB JIJ EEN GEZOND BEDRIJF?

Wil je binnen enkele minuten weten hoe jouw beauty onderneming ervoor staat?

DOE DE TEST!

Wat anderen zeggen over Tom

GROW Support - Tom Sebastian

Tom valt op door zijn gedrevenheid, zijn commitment en zijn creativiteit. Hij werkt professioneel en punctueel. Als een ware verbinder regelt hij mooie deals en samenwerkingen met relevante partijen.

Suzan Schapendonk
Ondernemer, Kip & Ei

GROW Support - Tom Sebastian

Ieder wereldmerk begint klein, met een ondernemer die grenzeloos gelooft in zijn of haar idee. Een ondernemer die vecht om zijn idee tot wasdom te brengen, ongeacht de stress en slapeloze nachten die erbij horen. Vanaf het eerste moment dat ik Tom hoorde praten over zijn plannen wist ik dat hij zo’n ondernemer was.

Annemarie van Gaal
Ondernemer, auteur

Bekijk hier alle ervaringen van anderen